Tuin met groot terras en grote vijver

Opdracht

We willen een tuin met een groot terras, een extra terrasje aan de zijkant van het huis op de ochtendzon, veel planten en zo mogelijk een vijver. Ook graag rekening houden met de inkijk vanaf het achterpad de tuin in.

Uitwerking

Er is gekozen voor een groot apart gevormd hardhouten terras, met het grootste (ronde) deel op de zon met daarbij een grote vijver die de rondingen van het terras volgt. Door de grote hoeveelheid water zal in deze vijver een goed natuurlijk evenwicht ontstaan. Dat betekent dat deze vijver in de toekomst weinig onderhoud nodig zal hebben.

Om de inkijk voor een deel weg te nemen is gekozen voor pergola’s, hoge siergrassen en een rij van dikke bamboepalen, die in de loop van de tijd begroeid zullen raken met klimplanten.

Voor het beeld is nog een rij lagere bamboepalen neergezet die de zelfde ronde lijnen volgt. Tussen de lagere bamboepalen en de rand van de vijver zijn allerlei soorten vaste planten geplant, die de hele zomer kleur zullen geven aan de tuin.

Langs het rechte gedeelte van de vijver, zichtbaar vanuit de woonkamer, is een waterval gemaakt met behulp van keien, die begroeid zullen raken met allerlei varentjes en vetplanten.

Naar de top van de pagina