1e prijs Groei en Bloei

Certificaat 1e prijs

Het thema voor de voortuinkeuringen 2013 was een vogel- en vlindervriendelijke tuin.

De keuring

Per wijk wordt 2 maal per seizoen gekeken hoe de tuin er bij staat. Is er genoeg voedsel en schuilgelegenheid voor de vogels en de vlinders? Het kan zijn dat een tuin er in het voorseizoen heel aantrekkelijk uitziet, maar dat er in de zomer niets meer te halen valt. Dat is een kwestie van een goede plantenkeuze maken. Het hele jaar door zorgen voor iets bloeiends en iets eetbaars zoals bessen en stuifmeel. Daarnaast zijn heesters of een boom(pje) ideale schuilplaatsen als de kat op pad is. Ook planten met doornen, zoals vuurdoorn en klimrozen prima plekken om te nestelen.

Tot mijn grote verrassing werd bovenstaande voortuin gekozen tot beste voortuin van het jaar 2013 in de Vogelwijk van Den Haag .

Er staan veel vaste planten, heesters en siergrassen in deze tuin. Daarnaast is de aanwezige haag gehandhaafd en is er voor de zij en achtertuin een aansluitend ontwerp en beplantingsplan gemaakt. Door de indeling en het gebruik van hoge siergrassen biedt deze tuin aan de bewoners veel privacy.

Naar de top van de pagina