Kloostertuin

Op het landgoed van Casa Carmeli, behorend bij het klooster van de Zusters Karmelietessen, is gefaseerd het achterstallig onderhoud weggewerkt. Inmiddels zijn de paden begaanbaar gemaakt en loszittende en dode takken verwijderd.

Het voorterrein is voorzien van een nieuwe grasmat m.b.v. bigslabs en in het voorjaar komen hier nu grote hoeveelheden Krokussen en Narcissen op.

In de omringende borders zijn grote groepen Rhododendrons aangeplant, heesters die echt horen bij de sfeer van een landgoed.

Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd door Piek Zweverink Hoveniers uit Vorden.

 

Vrijwilligers

Op het landgoed werkt een vaste groep vrijwilligers. Daarnaast doen zij jaarlijks mee aan NLDoet en de Landelijke Natuurwerkdag.

Een huisje dat eigenlijk afgebroken zou worden is met NLDoet helemaal opgeknapt en van een luifel van wilgentenen voorzien. Daar groeien nu klimplanten tegen aan.

Met behulp van de groep vaste vrijwilligers is op het terrein een insectenhotel gebouwd, evenals een mooie tipi en een muizenruiter, de laatste is bedoeld voor de roofvogels op het terrein.

 

Zorgappartementen

Het oude weeshuis op het terrein is geheel verbouwd tot zorgappartementen. De appartementen zijn opgeleverd in augustus 2016.

De tuin rondom heb ik een ontwerp en beplantingsplan gemaakt, uitgevoerd in samenwerking met Piek Zweverink Hoveniers. De borders zijn zo ontworpen, dat het onderhoud beperkt blijft. Grote groepen vaste planten en heesters, met daartussen bloembollen.

Zowel in de zon als de schaduw ligt een groot terras.

Naar de top van de pagina